Elgvits

“Den har aldrig levet, som klog på elgen er blevet, uden først at have den kær..”                                                                                                                                                          N.F.S.Grundtvig


Hørt i Sverige: “Hvordan vil du beskrive den elg du så, Jönson?”. “Tja… som en ko med tv-antenne.”  


To venner tager hvert år på elgjagt i Norge, men har hverken held til at se eller skyde en elg. Efter mange år får de en god ide: De får lavet et meget livagtig elgko kostume, og de lærer sig elgkoens parringskald. Ideen er så at de gemmer sig i kostumet, tiltrækker elgtyren, kommer ud af dragten, og skyder den.

Så de stiller sig op i kanten af en lysning i deres elgdragt og begynder på parringskaldet. inden længe bliver kaldet besvaret at en elgtyr, som kommer nærmere og nærmere. Da den til sidst kommer bragende ud i lysningen mod dem, siger manden som er forrest i kostumet:” Ok, lad os komme ud og ta’ den”.

Efter et øjeblik som føles som en evighed, råber hans ven bagi: “Lynlåsen sidder fast, Hvad gør vi nu?”

Fyren foran siger efter en kort betænkningstid: “Jeg tror at jeg begynder at spise lidt græs, men det kan godt være du skal stive dig selv lidt af deromme”

Tak til Hannes fra Texas


En dansk jæger der havde været inviteret på elgjagt i Sverige, overvintrede med med en behagelig følelse indtil hans kone en dag sagde: “Den elg du skød efter sidste år, har lige ringet og sagt at hun er gravid og skal føde i juli måned”.


En Zoologisk have søgte nye medarbejdere, der var mange ansøgere og der blev valgt 2 ud. De kom til samtale og det viste sig at de var lige gode. De besluttede sig til at trække lod om ansættelsen. Vinderen blev straks ansat mens den anden gik. Han nåede dog ikke helt ud før direktøren kaldte på ham. Han fortalte at gorillaen, den største seværdighed i haven, lige var død, og hvis han ville, kunne han få dens plads indtil de fik fat i en ny. Ansøgeren indvilligede og fik straks pelsen på og gik ind i buret. I løbet af nogle dage klarede han det rigtigt godt og svingende sig i tovene og træerne, men en dag blev han overmodig. Han svingende sig med fuld fart op i et af træerne, grenen knækkede, og han røg lige igennem væggen og ud på et åbent areal hvor der gik en gammel sur elgtyr. Tyren for efter ham og han blev jaget rundt på hele arealet, men nåede lige at klatre op i et træ. Her begyndte han at råbe højt om hjælp indtil elgen sagde: “Hold nu mund din idiot, vil du have os alle sammen fyret”.


På en strand i Østjylland finder to venner en livløs elg i vandkanten, de beslutter sig til at prøve at genoplive den. De finder en plastslange og den ene stikker den op bagi. Han puster og puster, men der sker tilsyneladende ingenting. Den anden siger, “Lad mig prøve”. Han tager slangen, vender den om og stikker den ind i munden på elgen og puster. Den første spørger, “Hvorfor vendte du slangen om, jeg havde den jo oppe bagi elgen”. “Tror du at jeg vil puste i den samme ende som du har slikket på”.


En elgjæger og hans jagtkammerat var på vej ind over fjeldet da jægeren siger: Jeg er jo en kraftig mand på over 100 kg. “Hvad ville du gøre hvis jeg fik hjerteproblemer eller brækkede et ben”. “Det er ikke noget problem” svarede kammeraten, ” I fjor skød jeg en elgtyr på 400 kg. og fik den ned uden problemer”. Tydeligt imponeret spørger jægeren: “Hvordan i alverden klarede du det”. “Jeg gik syv ture frem og tilbage”.


To danske jægere var på elgjagt i Sverige. Lommelærken var for længst blevet tømt og de var i en pænt uforsvarlig tilstand. Pludselig ser den ene jæger en elg, lægger sin riffel til kinden og skyder. Dyret falder omkuld og begge mænd stormer hen til det nedlagte bytte. Men … det viser sig desværre, at de har skudt en svensk jæger. Nu er gode råd dyre, Og den ene jæger siger: “Ska’ vi ikke bare smide ham i elven ? Jo fin ide”.

De tager den arme svensker i arme og ben, og begynder at svinge ham 1-2   “STOP, STOP, STOP” råber den ene jæger, ” Vi skal da lige se om han har nogle kontanter på sig”. De begynder at rode rundt i hans lommer, og finder en pung med 10.000kr. Den jæger der skød ham begynder straks at proppe alle pengene i lommen, den anden jæger begynder at brokke sig, “Skal vi ikke dele alle de penge?”, “Nej du må da selv finde dig en”.

Tak til Jan for en jægerhistorie, der ikke går ud over uskyldige dyr.


Det var den gamle svenske konge, der var taget på elgjagt; en klapjagt, hvor klappernes opgave var at jage elgen ud af skoven hen imod kongen, som stod klar til at skyde. Problemet var imidlertid, at klapperne var meget nervøse, fordi den gamle konges syn ikke var så godt mere. Der blev indledt forhandlinger, og til sidst enedes man om, at klapperne, når de kom ud af skoven skulle råbe “Jag är inte älgen, jag är inte älgen!”

Det afgjorde sagen – klapperne gik i arbejde.

Ud af skoven kom de så, både elge og klappere. Den gamle konge skød og ramte – en klapper.

Hans følge nærmest råbte ad ham: hvordan kunne han finde på at skyde på en klapper – han råbte jo : “Jag är inte älgen!”

“Aha”, sagde den gamle konge, ” mig tycktes han ropade: “Jag är älgen, jag är älgen!””.

Tak til Peter Sten Hansen for en vittighed mere, der ikke går ud over uskyldige dyr.

Kongen fortsatte imidlertid jagten, og senere så han en stor elg på en åben mark, han fyrede geværet af. Det viste sig at være en traktor, og bonden der kørte den sprang for livet. Straks råbte kongen ” Så skyd da kalven også for fan “.

Tak til Henrik.


Tre statistikere er på jagt i de svenske skove og møder en elg. Den første statistiker skyder, men rammer en meter ved siden af, til venstre. Den anden statistiker skyder, men rammer en meter ved siden af, til højre. Den tredje statistiker skyder ikke, men råber: “Vi fik den – vi fik den!!” –


Hvordan finder elgtyren en flok elgkøer i det tætte buskads?   Jo, den finder dem ganske attraktive.


To jægere står og snakker. Den ene jæger siger: -“I går skød jeg en elg med
jagtgevær på tre hundrede meter.”
Den anden jæger siger: -” Det ka’ da heller ikke ha’ været så svært, når du har
et gevær, der er så langt.”
Den første jæger siger så: -” Nej, nej. Du misforstår. Med et jagtgevær skød
jeg en elg på tre hundrede meter.”
-” Pjat,” siger den anden jæger og fortsætter “så store elge findes der nemlig
slet ikke.”
Den første jæger var efterhånden ved at være irriteret og forklarer: -” Altså,
på tre hundrede meters afstand skød jeg en elg med et jagtgevær.”
-” Nå. Så var det da godt, at det var dig, som skød først!”


Tak til Fie, man må håbe at han i virkeligheden ramte ved siden af.


To danske fyre er på ferie i Sverige, de bor langt ude på landet hos nogle bekendte. Da de har holdt ferie et par dage, begynder de at kede sig og beslutter til at tage til byen . I avisen ser de at der krebsegilde i en by ca. 60 km. væk. De låner en gammel motorcykel og kører af sted. Da de har kørt et godt stykke af vejen begynder motorcyklen at sætte ud, og da der ikke er nogen huse i nærheden, fortsætter de mens motorcyklen hoster. Efter et stykke tid sætter den dog helt ud, og de stiller motorcyklen fra sig. Pludselig hører de en lyd inde fra skoven, en elg går ganske roligt omkring og kigger på dem. Den kommer nærmere og nærmere, og til sidst står den lige op ad motorcyklen og kigger på den. Nu siger den med dyb stemme “Det er strømfordeleren det er galt med”, de to venner kigger på hinanden og trækker motorcyklen et stykke vej, før de ser et hus. Da det efterhånden er blevet sent, banker de forsigtigt på, og en mand lukker op, de sætter ham ind i situationen, og spørger om han har en ny strømfordeler. Det har han tilfældigvis, og han spørger så hvorfor, de tror det er strømfordeleren det er galt med, de forklarer så det med elgen. “Nå, den elg”, siger manden, “den skal i ikke stole på, den har overhovedet ikke forstand på motorcykler”.


Den første dag på elgjagten satte en jæger 30 sorte og hvide bånd fast på sin trøje. Men da han kom ud i skoven, blev han alligevel skudt i armen af en jæger fra Århus.
På sygehuset blev skytten skældt ud af en læge.
“Hvordan i alverden kunne De tro, at han var en elg?” sagde lægen vredt, “De sorte og hvide bånd kunne da ses på lang afstand!”
Århusianeren stirrede ned i gulvet, rømmede sig og sagde: “Jeg troede, at det var en zebra!”


En jæger der har stået og ventet på elgen i 8 timer, og er godt træt, får en fugleklat lige oven i hovedet. Stille siger han for sig selv: “Godt at elgene ikke har vinger”